top of page
Search

Gongiheli mõju

Palju küsitakse kuidas gongihelid mõjuvad. See on väga inimlik, et asjadesse mida me ei tea või ei tunne me suhtume kerge ettevaatuse ja umbusuga. Ja vot, ülemhelid on nii müstilised, et nende toimimist ei ole võimalik sõnadesse panna. Üht-teist ikka on uuritud ja ka kirja pandud aga siinjuures võiks olla selline arusaam, et see millest me aru saame on ainult üks väike osa kogu helide mõju olemusest. Umbes nii, et kui ülemhelide olemus on elevant siis kõik see mida me inimestena kirjeldanud oleme on elevandi saba :).

Üks olulisemaid oskuseid inimeseks olemise juures on lõdvestumise oskus. Lõdvestumisel on mitmeid tasandeid. Meie füüsiline keha oskab ennast väga hästi tervendada, kui selleks võimalus antakse. See võimalus ongi suuresti seotud lõdvestumisega. Kogu meie kehas on pidevalt liikvel eluenergia. Pingekolletes on energia liikumine piiratud. Just need pingekolded on kohad kus kujunevad välja nn haigused. Kui pinge lõdvestada saab energia vabalt liikuda ja energia liikumine ise tervendab selle haige koha.

Füüsilise kehaga on tihedalt seotud emotsionaalne tasand. Kinesioloogias öeldakse, et igal lihasel on oma lugu. Ehk iga lihas on seotud mingi emotsiooniga. Kui on emotsionaalne pinge siis on teatud lihased ka pinges ja energia liikumine piiratud. Emotsionaalset pinget hoiab üleval mõttetegevus ja analüüs. Pidev taustal toimuv mõtete jada - kuidas see küll juhtuda sai, mida see tähendab, mida nüüd sellega tegema peab ja mis sellest lõpuks saab. No ja muidugi kes selles ikkagi süüdi on. Siin on gongihelid väga suured toetajad. Kuidas see täpselt töötab on väga personaalne ja ilmselt väga täpselt paika panna ei saagi. Igal juhul aitab gong lõdvestuda, lahustab emotsionaalseid pingeid ja aitab oma mõttemullist välja astuda.

Mis siis saab? Energia hakkab liikuma, tunned kehas surinaid või füüsiline keha lõdvestub nii sügavalt, et tekkib lahustumise tunne. Emotsionaalne vabanemine. Ja lõdvestus sügavamal tasandil, mis toob tihti kaasa erinevaid nägemusi, tundmusi, mõistmisi, taipamisi, see mida siis rännakuks nimetatakse.

Lõpuks oled puhanud, energiast pungil ja samas sügavas rahus :)


Oled oodatud kogema.


82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page